Đề thi tiếng Anh lớp 6 học tập kì 1 gồm đáp án năm 2021 sách bắt đầu (90 đề) - liên kết tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng tạo

pgdgialoc.edu.vn soạn và đọc Đề thi giờ Anh lớp 6 học tập kì 1 có đáp án năm 2021 sách bắt đầu (90 đề) những bộ sách kết nối tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng chế được tổng hợp chọn lọc từ đề thi môn giờ đồng hồ Anh 6 của các trường THCS sẽ giúp học sinh bài bản ôn luyện từ bỏ đó ăn điểm cao trong số bài thi giờ đồng hồ Anh lớp 6.

Bạn đang xem: Đề kiểm tra tiếng anh lớp 6 học kì 1

*

Phòng giáo dục và Đào chế tạo ...

Đề thi học tập kì 1 - Chân trời sáng tạo

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 6

Thời gian làm cho bài: phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 1)

I. Circle & Odd one out.

1. A. Bike B. Bus C. Plane D. Photo

2. A. Beautiful B. Big C. Market D. Noisy

3. A. Train B. Post office C. Clinic D. Supermarket

4. A. Mother B. Father C. Brother D. Doctor

II. Give the correct size of verbs in bracket.

1. They (be) ................... Engineers.

2. She (live) ................... On Tran Phu street

3. Phong (not/ listen).............................. Khổng lồ the music every day.

4. Look! Minh (play) ................... Soccer.

III. Choose the correct answer

1. Hi. My name is John. What’s__________name? - My name’s Lan.

A. My B. Her C. His D. Your

2. How many books does Ba___________? - He has eight.

A. Have B. Has C. To lớn have D. Having

3. Does Lan have Math on Tuesday? - No, she___________.

A. Don’t B. Doesn’t C. Hasn’t D. Haven’t

4. She ___________ her teeth every evening.

A. Brush B. To lớn brush C. Brushing D. Brushes

5. What is she doing ? - She __________ khổng lồ music.

A. Listen B. Listens C. Is listening D. Listening

6. He has breakfast _____ six o’clock.

A. In B. At C. On D. For

7. My school is ________ to a hospital.

A. Near B. Next C. Beside D. Between

8. Where is ________ school? - It’s in the country.

A. Nams’ B. Phái mạnh C. The Nam’s D. Nam’s

IV. Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. House B. Home C. Khách sạn D. Hour

2. A. Truck B. Bus C. Ruler D. Lunch

V. Read the passage và choose True (T) or False (F)

My name is Mai. I am a student at Thang Long School. It is in the country. Every morning, I get up at five o’clock. I take a shower, have breakfast and go khổng lồ school at 6.30. I have classes from 7.00 to lớn 11.15. At 12.00 I have lunch at school. In the afternoon, I vị the housework & play volleyball. In the evening, I watch television or listen khổng lồ music and do my homework. I go khổng lồ bed at 10.30.

1. Mai is a student at Thang Long School.

2. Mai goes to school at half past six.

3. She does the housework & plays volleyball in the afternoon.

4. In the evening, she doesn’t watch television.

VI. Rearrange these words to lớn make complete sentences.

1. Lives/ he/ near/post-office/the

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

2. Listens / phái nam / after / to / school / music .

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

3. School / đô thị / is / my / the / in

..…………...…………….……...…………….……...…………….…….....……

ĐÁP ÁN

I.

1. D 2. C 3. A 4. D

II.

1. Are

2. Lives

3. Doesn’t listen

4. Is playing

III.

1. D 2. A 3. B 4. D

5. C 6. B 7. B 8. D

IV.

1. D 2. C

V.

1. T 2. T 3. T 4. F

VI.

1. He lives near the post-office.

2. Nam listens to lớn music after school.

3. My school is in the city.

Lưu trữ: Đề thi giờ đồng hồ anh lớp 6 học kì 1 - sách cũ:

Hiển thị nội dung

*

Phòng giáo dục đào tạo và Đào sản xuất ...

Đề thi học kì 1 - Cánh diều

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: giờ đồng hồ Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 2)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

1. A. Teachers

B. Desks

C. Rubbers

D. Rulers

2. A. Pencil

B. Help

C. Lesson

D. New

3. A. Lamp

B. Play

C. Stay

D. Crazy

4. A. Bookshelves

B. Computers

C. Relatives

D. Presents

II. Choose the correct answer.

1. I always…………………………our grandparents good health và a long life.

A. Hang

B. Decorate

C. Wish

D. Bring

2. There are many beautiful ……………………………in our garden at Tet. They are really colourful.

A. Trees

B. Flowers

C. Plants

D. Balloons

3. This river is …………………………. There is a lot of waste.

A. Important

B. Interesting

C. Noisy

D. Polluted

4. ………………………. Is the first person visiting your house at Tet.

A. First rooster

B. Lucky money

C. Rooster

B. Apricot blossom

5. I can"t ............... My timetable.

A. Finding

B. Finds

C. Find

D. Finded

6. We …………… wash our hands before the meals.

A. Should

B. Won’t

C. Shouldn’t

D. Mustn’t

7. Where’s Tuan? He …………… judo with his friends.

A. Is playing

B. Is doing

C. Play

D. Do

8. London is a big city, but Tokyo is …………… than London.

A. The biggest

B. Biggest

C. Bigger

D. Big

9. What …………….. Your favourite sport?

A. Do

B. Does

C. Are

D. Is

10. He usually …………… in the morning.

Xem thêm: Nơi Bán Tủ Lạnh Aqua Aqr

A. Is jogging

B. Jog

C. Jogs

D. Jogging

III. Rearrange given words to lớn make sentences

1. Places/ we/ throw/ at/ public/ shouldn’t/trash/./

…………………………………………………………………

2. To/ this/ a/ she/ pagoda/ will/go/ Sunday/./

…………………………………………………………………

3. Team/ going/ are/ plant/ trees/ our/ some/to/./

…………………………………………………………………

4. Is/ in/ this/ the/ book/ store/ best/ the/./

…………………………………………………………………

5. To/ students/ uniform/ must/ wear/ Vietnam/ in /school/./

…………………………………………………………………

IV. Choose the correct option A, B, C or D for each the gap to complete the passage below.

Ha Long cất cánh is in quang Ninh Province. It has many (1) ……….. & caves. The islands are named after things around us. (2) ……….. The bay you can find Rooster và Han Island và even Man’s Head Island. You must (3) ………..a boat ride around the islands – it’s essential! Tuan Chau is (4) ……….. Island in Ha Long Bay. There you can (5) ……….. Great Vietnamese seafood. You can watch (6) ……….. Dances. You can join exciting (7) ………... Ha Long cất cánh is Vietnam’s most beautiful (8) ………..wonder.

1. A. Rocks B. Islands C. Island D. Lakes

2. A. On B. At C. In D. Over

3. A. Khổng lồ take B. Taking C. Take D. Khổng lồ taking

4. A. The biggest B. Big C. Biggest D. Bigger

5. A. Lớn enjoy B. Enjoy C. Enjoying D. Enjoyed

6. A. Historic B. Good C. Traditional D. Difficult

7. A. Activity B. Acts C. Activities D. Actions

8. A. Natural B. Nature C. Local D. International

V. Give the correct khung of the verbs

1. Every day she (get) …………..up at 5.00, but today she (get )…………………. Up at 6.00

2. The children (walk) ………………………………to school now

3. Lan never ( go ) ………………………………camping in winter

4. ……………………..David ( travel )………………………….. Khổng lồ Viet nam giới by plane now?

ĐÁP ÁN

I.

1 - B; 2 - D; 3 - A; 4 - D;

II.

1 - C; 2 - B; 3 - D; 4 - A; 5 - C;

6 - A; 7 - B; 8 - C; 9 - D; 10 - C;

III.

1 - We shouldn"t throw trash at public places

2 - She will go lớn a pagoda this Sunday.

3 - Our team are going to plant some trees.

4 - This is the best book in the store.

5 - Students must wear uniform khổng lồ school in Vietnam.

IV.

1 - B; 2 - C; 3 - C; 4 - A;

5 - B; 6 - C; 7 - C; 8 - A;

V.

1 - gets - gets;

2 - are walking;

3 - goes; 4 - Is... Travelling;

*

Phòng giáo dục đào tạo và Đào tạo nên ...

Đề thi học kì 1 - kết nối tri thức

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: giờ Anh lớp 6

Thời gian có tác dụng bài: phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 3)

I. Supply the correct Tense or form of the Verbs in parentheses.

1.She ……………… in the hospital. (NOT WORK)

2. They ……………… to a new apartment next month? (MOVE)

3. The children are here. They ……………… some models. (MAKE)

4. It’s time ……………… home. (GO)

II. Choose the correct answer.

1. Boys often play soccer after school, but girls ……………… .

A. Aren’t B. Aren’t playing C. Don’t D. Don’t play

2. The bookstore is ……………… of the bakery.

A. The left B. Next C. Near D. In front

3. Find one odd word

A. Better B. Smaller C. Worker D. Hotter

4. On the street, there ……………… a bookstore, a supermarket & a toystore.

A. Am B. Is C. Are D. Be

5. I live in a ……………… neighborhood. There are a lot of stores near my house.

A. Quite B. Quiet C. Calm D. Noisy

6. Mai’s apartment is ……………… than Nam’s.

A. Modern B. Moderner C. More modern D. Most modern

7. Shh! The baby ……………… .

A. Sleep B. Sleeps C. Is sleeping D. Slept

8. It’s dinner time. I‘d better ……………… .

A. Go B. To lớn go C. Going D. Am going

9. We are talking khổng lồ firefighters & checking ……………… different fire trucks.

A. Over B. In C. Into D. Out

10. Which underlined part is pronounced differently ?

A. Coffee B. See C. Agree D. Free

III. Read và match.

A

B

1. Shall we go there by xe đạp ?

A. Me, too.

2. Can you help me, please ?

B. Yes, sure.

3. Would you like to play outside ?

C. Sorry, I can’t.

4. I’m so excited.

D. No, let’s walk there.

IV. Read the passage, and decide whether the statements that follow are True or False.

My grandma is my best friend. She is 68 years old. She lives with our family. She was a maths teacher at a secondary school. She likes getting up early & watering the flowers in our garden. She usually helps me with my homework. In the evening, she tells me interesting stories. She also listens lớn me when I’m sad. I love her a lot.

1. The author’s best friend isn’t young.

2. She helps the tác giả do the housework.

3. She teaches maths at a secondary school.

V. Make the questions with the words underlined.

1. My parents are taking me lớn London this Saturday.

2. They often play soccer after school.

VI. Write the sentences with the cues given

1. Hue / be / busy / than / domain authority Nang / ?

2. I / do / gardening / tomorrow.

3. How many / bench / there / in your classroom ?

Đáp án Đề số 3

I. Supply the correct Tense or form of the Verbs in parentheses.

1 - doesn"t work; 2 - Are they moving;

3 - are making; 4 - khổng lồ go;

II. Choose the correct answer.

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5 - D;

6 - C; 7 - C; 8 - A; 9 - D; 10 - A;

III. Read và match.

1 - D; 2 - B; 3 - C; 4 - A;

IV. Read the passage, và decide whether the statements that follow are True or False.