Lớp 1

Đề thi lớp 1

Lớp 2

Lớp 2 - liên kết tri thức

Lớp 2 - Chân trời sáng tạo

Lớp 2 - Cánh diều

Tài liệu tham khảo

Lớp 3

Lớp 3 - kết nối tri thức

Lớp 3 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 3 - Cánh diều

Tài liệu tham khảo

Lớp 4

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Lớp 5

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Lớp 6

Lớp 6 - liên kết tri thức

Lớp 6 - Chân trời sáng tạo

Lớp 6 - Cánh diều

Sách/Vở bài bác tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 7

Lớp 7 - kết nối tri thức

Lớp 7 - Chân trời sáng tạo

Lớp 7 - Cánh diều

Sách/Vở bài tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 8

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 9

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài bác tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 10

Lớp 10 - kết nối tri thức

Lớp 10 - Chân trời sáng tạo

Lớp 10 - Cánh diều

Sách/Vở bài tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

Lớp 11

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 12

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề & Trắc nghiệm

IT

Ngữ pháp giờ Anh

Lập trình Java

Phát triển web

Lập trình C, C++, Python

Cơ sở dữ liệu


*

Đề thi tiếng Anh lớp 7 thân kì một năm 2022 - 2023 tất cả đáp án (10 đề) | kết nối tri thức, Cánh diều, Chân trời trí tuệ sáng tạo

Để ôn luyện với làm xuất sắc các bài bác thi giờ đồng hồ Anh lớp 7, dưới đấy là Top 10 Đề thi giờ Anh lớp 7 giữa Học kì 1 năm 2022 - 2023 sách mới liên kết tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng tạo có đáp án, cực ngay cạnh đề thi thiết yếu thức. Hi vọng bộ đề thi này để giúp đỡ bạn ôn tập và đạt điểm cao trong số bài thi giờ Anh 7.

Bạn đang xem: Đề thi giữa học kì 1 lớp 7 môn anh

Đề thi giờ đồng hồ Anh lớp 7 giữa kì 1 năm 2022 - 2023 có đáp án (10 đề) | liên kết tri thức, Cánh diều, Chân trời sáng sủa tạo


Phòng giáo dục và Đào chế tạo ...

Đề thi giữa kì 1 - kết nối tri thức

Năm học 2022 - 2023

Môn: tiếng Anh lớp 7

Thời gian có tác dụng bài: 45 phút

(không kể thời hạn phát đề)

(Đề số 1)

TASK 1. Choose the word with a different way of pronunciation in the underlined part. Circle A, B, or C.

1. A. Problem B. Homeless C. Children D. Method

2. A. Passed B. Chatted C. Helped D. Liked

3. A. Fun B. Foot C. Of D. Half

4. A. Machine B. Orange C. Balloon D. Admire

5. A. Cleaner B. Thirty C. Early D. Thursday

TASK 2. Choose the correct letter A, B or C to complete each sentence

1. … is a great way lớn enjoy the scenery.

A. Tennis

B. Playing chess

C. Cycling

2. My friend is a fan of … He drinks coke every day.

A. Water

B. Soft drinks

C. Liquid

3. I decided khổng lồ … a sports club because I need lớn get some more exercise.

A. Start

B. Join

C. Run

4. Reading in that … light is not good for your eyes.

A. Dim

B. Bright

C. Dark

5. My sister enjoys … aerobics every day lớn keep fit.

A. Going

B. Doing

C. Making

6. The members of the Caring Club … miễn phí meals for patients every Sunday.

A. Read

B. Grow

C. Cook

7. Drink more water. Your lips are ….

A. Broken

B. Chapped

C. Cracked

8. My sister loves … old novels, and she has a big bookshelf.

A. Collecting

B. Playing

C. Writing

9. My brother and I often … our old books and clothes to children in rural areas.

A. Buy

B. Donate

C. Make

10. We … those trees in the schoolyard three years ago.

A. Planted

B. Watered

C. Picked up

TASK 3. Find a mistake in each sentence and correct it.

1. My mum enjoys vị yoga every day khổng lồ keep fit.

2. Vị your brother lượt thích riding a horse?

3. Where do your family visit last summer?

4. I last see my uncle Mike two years ago.

5. They doesn"t like making models in their free time.

TASK 4. Read the text & choose the correct answer A, B or C khổng lồ each question

Studies have shown volunteering can have lifelong benefits for youth & help develop skills that will benefit them in life, school, và future career. First, volunteering can lead khổng lồ a greater feeling of self-worth because helping others can help teens reflect on what they have and become more empathetic lớn everyone in their lives.

People who volunteer when they are young are more likely lớn volunteer & donate to non-profit and charity funds when they are older. Moreover, volunteering can also help teens academically. There is a positive link between students who earn good grades & those who are involved in community service. Finally, voluntary work helps teens gain new skills which are necessary for the job market such as leadership, communication skills, dependability, time management, và decision making.

1. Volunteering brings many benefits khổng lồ young people …

A. In their study

B. In their study và life

C. In their study, job, và life

2. Helping other people develops a teenager"s …

A. Confidence và good values

B. Sense of belonging

C. Life circumstances

3. The word "empathetic" is closest in meaning to lớn …

A. Willing

B. Dependent

C. Understanding

4. Young volunteers tend to lớn … when they are older.

A. Be less generous

B. Vì chưng voluntary work and give donations

C. Work for non-profit organisations

5. Voluntary work …

A. Helps build up necessary skills for teens" future careers

B. Helps teens get better jobs

C. Is similar to many jobs in the labour market

TASK 5. Reorder the words and phrases lớn make meaningful sentences.

1. Taught / a primary school / We / last summer / English / in / khổng lồ children / .

2. Being outdoors / love / with / my family / I / spending time / .

3. Young people / affects / of / Acne / 80% / .

4. Classical music / I / enjoy / in / my spare time / listening khổng lồ /.

5. Carves eggshells / She / often / as / for her family / special gifts / .

TASK 6. Rewrite each of the following sentences using no more than FIVE words.

1. My sister finds watching films on TV boring. (Watching films on TV …)

2. You have to get up early. You"ll be late for school. (You have to lớn … be late for school.)

3. I lượt thích swimming because it keeps me fit. (My favourite … because it keeps me fit.)

4. The violin is not as big as the cello. (The cello … the violin.)

5. Nick loves playing the piano in his không tính phí time. (Nick"s hobby …)

ĐÁP ÁN

Task 1.

1. D

2. B

3. C

4. B

5. A

Task 2.

1. C

2. B

3. B

4. A

5. B

6. C

7. B

8. A

9. B

10. A

Task 3.

1. Vị => doing

2. Vì => Does

3. Vị => did

4. See => saw

5. Doesn’t => don’t

Task 4.

1. C

2. A

3. C

4. B

5. A

Task 5.

1. We taught English to lớn children in a primary school last summer.

2. I love spending time being outdoors with my family.

3. Acne affects 80% of young people.

4. I enjoy listening khổng lồ classical music in my spare time.

5. She often carves eggshells as special gifts for her family.

Task 6.

1. Is boring for my sister

2. Get up early or you"ll / get up early, otherwise you"ll

3. Thể thao is swimiming

4. Is bigger than

5. Is playing the piano

Phòng giáo dục đào tạo và Đào sinh sản ...

Đề thi thân kì 1 - Cánh diều

Năm học tập 2022 - 2023

Môn: giờ Anh lớp 7

Thời gian làm bài: 45 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

I. LISTENING

Listen to a conversation about online safety. Choose the correct answer, A, B or C.

1. What is Charlie’s mom doing?

A. She is doing something with his computer.

B. She is cooking in the kitchen.

C. She is calling her friends by her phone.

2. What are the privacy settings for?

A. To lớn change pictures

B. Lớn buy things online

C. Lớn make us safe online

3. What does Charlie want to do with things he posted on social media?

A. He would like to cốt truyện everything to lớn everyone.

B. He wants to delete some things.

C. He likes to public his account.

4. What is Charlie’s password?

A. CrazyCharlie121

B. FunnyCharlie121

C. LovelyCharlie122

5. Where does Charlie put his password?

A. In his cellphone

B. On a paper on the desk

C. On his notebook on the desk

II. USE OF ENGLISH

Task 1. Circle the correct answer. Which word is different?

1. Shorts jeans watch pants

2. Hat skirt glasses headphones

3. Dress T-shirt shirt sweatshirt

4. Sneakers shoes socks backpack

Task 2. Complete the conversation. Put the sentences in the correct order.

a. She"s tall & has blond hair.

b. Is it long & curly?

c. Mmm... I don"t know. What does she look like?

d. (1) Hi Andy, where are you? It"s 4 o"clock. I"m at the baseball game.

e. Oh, there she is! Hey . . . Umm . .. Are you Andy"s sister?

f. No, it"s short and straight.

g. Oh, hi, Max. Sorry, I"m late. I"m still on the bus. Is my sister there?

Task 3. Circle the correct words.

Jamie: Hey, Dave.

Dave: Hi, Jamie. This is Kelly. (Do / Does) you want to lớn join our music practice today?

Jamie: Sure! I love lớn (play / plays) the guitar. What instrument do you play, Kelly?

Kelly: Actually, I (like / like to) sing.

Jamie: (How many / How often) vì you sing?

Kelly: After school every day. How about you? What bởi you bởi after school?

Jamie: Well, sometimes I (like / play) soccer with my sister. She plays soccer four times a week.

Xem thêm: Quạt Sưởi Điện Máy Xanh - Có Ưu Điểm Gì Vượt Trội Với Quạt Sưởi Khác

Dave: I like (to play / play) soccer, too! Our team practices (every / before) school on Tuesdays. Let"s play together!

Jamie: Sounds great!

III. READING

Read the text & complete the following sentences

PLASTIC CLOTHING

Lots of things can be recycled -such as glass, paper, metal, & plastic. Rethink Fabrics is a company based in Seattle, U.S.A. It is trying khổng lồ fight the planet"s plastic waste problem one bottle at a time.

The company"s goal is lớn encourage people lớn think about where their clothes come from by making clothing from trash. It uses new technology to make clothing items for men & women, lượt thích T-shirts.

The T-shirts are made out of 100% recycled polyester (called rPET), from plastic bottles. Inside every T-shirt is a small picture showing how many bottles were recycled lớn make it, so customers know they are helping the planet. The T-shirts are high-quality & not very expensive to lớn buy.

At the over of the T-shirt"s life, the recycling process continues--it is made into another new piece of clothing. Other companies also recycle old clothes into footwear & even household items, lượt thích carpets. Recycling your plastic really can help lớn save the environment!

expensive

T-shirts

recycles

trash

help

1. Rethink Fabrics is trying lớn ________ the planet.

2. The company makes clothes from ________.

3. The company uses plastic bottles to lớn make ________.

4. The clothes are high-quality but not ________ lớn buy.

5. When the T-shirts are old, Rethink Fabrics ________ them.

IV. WRITING

Write an informal thư điện tử to describe someone

ANSWER KEY

I. LISTENING

1. A

2. C

3. B

4. A

5. C

Transcript:

Charlie: Mum! That"s my computer!

Mum: I know, I know. Don"t worry, I"m changing your privacy settings.

Charlie: Privacy settings?

Mum: Yes. There are privacy settings on your social networking sites. Your trương mục is totally public at the moment, & you"re logged in!

Charlie: Oh. What are the privacy settings for?

Mum: lớn make you safe online. You want khổng lồ be safe, don"t you? and for the right people lớn see your information, not EVERYONE.

Charlie: Everyone?

Mum: Yes. If you don"t change your privacy settings, when you upload a photo, anyone can see it. It"s important to lớn change them so only your friends can see them. You don"t want everyone khổng lồ see everything, bởi you?

Charlie: No! But I can delete things, can"t I?

Mum: Well, you can, but it"s very difficult. Some things stay there forever.

Charlie: That"s really scary, Mum.

Mum: Don"t worry, but you must learn how to stay safe. You mustn"t tell anyone your password!

Charlie: I won"t!

Mum: Crazy Charlie one two one, isn"t it?

Charlie: Mum! Yes, it is. How …

Mum: It"s on your notebook. Right there. On your desk. It isn"t a very secret place, is it?

Charlie: No, it isn"t.

II. USE OF ENGLISH

Task 1.

1. Watch

2. Headphones

3. Dress

4. Backpack

Task 2.

a. 4

b. 5

c. 3

d. 1

e. 7

f. 6

g. 2

 

Task 3.

1. Do

2. Play

3. Lượt thích to

4. How often

5. Play

6. Lớn play

7. Before

 

III. READING

1. Help

2. Trash

3. T-shirts

4. Expensive

5. Recycles

Phòng giáo dục đào tạo và Đào tạo nên ...

Đề thi thân kì 1 - Chân trời sáng tạo

Năm học tập 2022 - 2023

Môn: giờ đồng hồ Anh lớp 7

Thời gian làm cho bài: 60 phút

(không kể thời gian phát đề)

(Đề số 1)

PRONUNCIATION

Choose the word whose bold part is pronounced differently from others.

1.

A. Clear

B. Hear

C. Near

D. Bear

2.

A. House

B. Cloud

C. Shoulder

D. Sound

3.

A. Fail

B. Hair

C. Chair

D. Stair

Choose the bold word that has a different găng tay pattern from the others.

4.

A. Engaged

B. Happy

C. Instant

D. Silly

5.

A. Inventor

B. Creative

C. Truyền thông media

D. Emoji

USE OF ENGLISH

Choose the word or phrase that best completes each sentence.

6. He loves being ______ front of TV.

A. In

B. Khổng lồ

C. From

7. How do you ______ your miễn phí time?

A. Make

B. Spend

C. Like

8. My parents vị not ______ phones at dinner time.

A. Spend

B. Give

C. Allow

9. My sister is older and she ______ more.

A. Studies

B. Study

C. Does study

10. ______ does your family eat together?- Twice a week.

A. How long

B. When

C. How often

11. He usually ______ to school by bike.

A. Is going

B. Goes

C. Go

12. Mike ______ Lucy an instant message now.

A. Is sending

B. Are sending

C. Sends

13. The students ______ to their teacher in class right now.

A. Are listening

B. Is listening

C. Listen

14. Does Anna often have _________ conversations with friends?

A. Instant

B. Social

C. Face-to-face

15. My parents ______ on the sofa at the moment.

A. Sit

B. Are sitting

C. Is sitting

16. Does your mom _______ more than two languages?

A. Talk

B. Say

C. Speak

LISTENING

Listen to lớn Mr. Baker talking about five tips to lớn get a good night’s sleep. Choose the correct answer, A, B or C.

17. Who is the guest in the studio?

A. A teacher

B. A doctor

C. A nurse

18. Why can’t some people sleep well with the TV on?

A. Because the noise & lights make them awake

B. Because the TV shows are interesting

C. Because the films are exciting

19. What does Mr. Baker say about doing homework?

A. Vì chưng the easiest homework earlier in the evening, then vì the hardest homework later

B. Bởi not vày any homework before bedtime

C. Vị the hardest homework earlier in the evening, then vì the easier homework later

20. How long can we play video games before bedtime?

A. Less than an hour

B. An hour

C. More than one hour

21. What does Mr. Baker say about cellphone?

A. Leave your phone in another room

B. Turn off your cell phone when you go lớn bed

C. Both A và B are correct.

READING

Read the passage và decide whether each statement is True or False.

Sandra is twelve years old & she lives with her parents and her little sister in Newcastle. She likes to bởi vì a lot of things but most of all she is fond of collecting stamps.

Her parents và her friends help her to collect the stamps. She has got over seven hundred stamps from different countries. They are very beautiful indeed. All her stamps are gathered in groups such as: sports, famous people, birds, animals, capitals, space, trees, flowers, cars, planes và countries.

Her friends often come khổng lồ her và she tells them this history of each stamp. It is very interesting.

22. Sandra is eleven years old.

23. She lives in Newcastle with her grandparents.

24. She gathers her stamps in different groups.

25. When her friends come lớn her, she tells them the history of each stamp.

WRITING

Rearrange the words in a correct order to lớn make a complete sentence.

26. Listen/ music/ They/ online/ to

27. Do/ How often/ stay/ you/ in/ late / bed?

28. Loves/ He/ things/ collecting.

29. She’s/ seventy/ about/ got/ books.

30. Doesn’t/ read/ Tom/ because/ he/ in/ can’t/ bed/ sleep.

ANSWER KEY

PRONUNCIATION

1. D

2. C

3. A

4. A

5. C

USE OF ENGLISH

6. A

7. B

8. C

9. A

10. C

11. B

12. A

13. A

14. C

15. B

16. C

LISTENING

17. B

18. A

19. C

20. A

21. C

Listening Transcript:

Host: At exam time it is important to sleep well. Today we have Doctor Baker with us in the studio and he is going lớn give us five vị trí cao nhất tips for getting a good night’s sleep. Welcome lớn the show, Doctor Baker.

Dr Baker: Thank you. It’s great khổng lồ be here. Let’s start with tip one. Don’t go lớn bed with the television on. Some people think they can sleep well with the TV on, but the noise & lights mean you don’t really sleep well, so turn it off!

Tip two: Don’t think too much before bedtime. Vị your hardest homework earlier in the evening. Bởi easier homework later. If your brain is too busy & full of ideas it takes longer to get to sleep.

Tip three: Don’t play clip games for an hour before you go lớn sleep. They also make your brain too busy and active.

Tip four: Turn off your cell phone when you go to bed. What is so important that it can’t wait until the morning? If possible, leave your phone in another room.

Tip five: Play music if you like. But don’t play it too loud. Turn the sound down low.

Host: Thank you, Doctor. That is very useful advice for our young listeners.

READING

22. False

23. False

24. True

25. True

WRITING

26. They listen to music online.

27. How often bởi you stay in bed late?

28. He loves collecting things.

29. She’s got about seventy books.

30. Tom doesn’t read in bed because he can’t sleep.

Lưu trữ: Đề thi giờ Anh lớp 7 giữa Học kì 1 sách cũ

Phòng giáo dục đào tạo và Đào chế tác .....

Đề thi giữa kì 1 - Năm học ....

Môn: giờ đồng hồ Anh lớp 7

Thời gian có tác dụng bài: 90 phút

(Đề số 1)

I. Choose the word which has underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. uniform B. Education C. Music D. Future

2. A. invite B. Like C. Bring D. Find

II. Choose the best answer khổng lồ complete each one below.

3. We have Math___________ Tuesday & Friday.

A. In

B. On

C. At

D. Of

4. We help families in ________ by providing food, clothing, housing và much more.